Κέρδισε Χ2 πόντους Γιορτάζουμε 1 Χρόνο Rewards For Life δες εδώ
pexels-oleksandr-p-320007

Νέο έτος, νέος εαυτός

by Μαρία Κιρμανίδου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

16 Μαΐ 2024 • 0 min read

Και έφτασε η στιγμή του χρόνου που όλοι κάνουμε ένα rewind και σκεφτόμαστε τι πήγε & τι δεν πήγε καλά και τι θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα. Έτσι δεν είναι; Ήδη λίγες μέρες πριν λήξει ο χρόνος έως και τις πρώτες μέρες του Γενάρη, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ένα μεγάλο flashback, φέρνοντας καλές και λιγότερο καλές στιγμές στο μυαλό μας, και στο τέλος, αν είμαστε επιεικείς με τον εαυτό μας, μας δίνουμε ή όχι τα credits.

Ωστόσο, ενώ ο καθένας από εμάς είναι τελείως διαφορετικός, με αποτέλεσμα οι επαγγελματικές και προσωπικές φιλοδοξίες να διαφέρουν, όλοι έχουμε την ανάγκη να είμαστε καλά σε σώμα και ψυχή, ή με άλλα λόγια, να νιώθουμε σωματική και ψυχική ευεξία, ώστε να είμαστε ικανοί να αποδώσουμε σε όλους τους τομείς. Το κλίμα, λοιπόν, μετά τις γιορτές, χαρακτηρίζεται από μία έντονη επιθυμία να γυρίσουμε στους ρυθμούς μας και στην προηγούμενη καθημερινότητα. Κατακλυζόμαστε από έντονα αισθήματα ανησυχίας για το αν βάλαμε βάρος και πως θα το χάσουμε, αν ξεκουραστήκαμε αρκετά και πως θα γυρίσουμε στη δουλειά, αν κάναμε στις διακοπές τα πράγματα που θέλαμε να κάνουμε, αν, αν, αν… Επειδή ένα μεγάλο τμήμα του ανθρώπινου εγκεφάλου τείνει να υπεραναλύει και να βάζει πολλούς στόχους μαζί, σου προτείνουμε να επιλέξεις 1-2 από τις παρακάτω πρακτικές αυτοφροντίδας για το 2024, που πιστεύεις πως «κουμπώνουν» περισσότερο στις ανάγκες σου! One step at a time λοιπόν...

«Επιλέγω να προσφέρω τη θρέψη που χρειάζεται ο οργανισμός μου».

Τι σημαίνει θρέψη; Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από πληθώρα θρεπτικών συστατικών καθημερινά για να λειτουργήσει στο μέγιστο. Η τροφή είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και είναι κάποια από τα πιο σημαντικά συστατικά που προσφέρουν τη θρέψη που χρειάζεται το σώμα και το πνεύμα μας. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Τρώγοντας επαρκώς, επιλέγοντας ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων και διορθώνοντας τυχόν διατροφικές ανεπάρκειες / ελλείψεις που θα προκύψουν. Η Holland & Barrett είναι δίπλα σου με ποικιλία χορτοφαγικών, πλούσιων σε θρέψη, τροφών, καθώς και με μία τεράστια ποικιλία βιταμινών, πολυβιταμινών για μικρούς και μεγάλους και συμπληρωμάτων για κάθε μας ανάγκη, που θα συμπληρώσουν τη διατροφή μας. Από τη βελτίωση του ανοσοποιητικού και των επιπέδων ενέργειας, μέχρι την αντιμετώπιση γαστρεντερικών συμπτωμάτων και τη φροντίδα της επιδερμίδας σου.

«Επιλέγω να κοιμηθώ 30 λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα για τους επόμενους 2 μήνες».

Η έλλειψη ύπνου είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στη επίτευξη καλής ποιότητας ζωής. Δε νοείται ευεξία χωρίς ένα καλό και ποιοτικό ύπνο, ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με τις συστάσεις να αγγίζει τις 7-9 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η αύξηση των επαγγελματικών υποχρεώσεων και οι ταχύτατοι ρυθμοί ζωής έχουν μειώσει πολύ τη διάρκεια και ποιότητα του ύπνου μας. Είναι στο χέρι μας να το διορθώσουμε, πέφτοντας λίγο νωρίτερα για ύπνο – χωρίς περισπασμούς. Σε αυτήν την προσπάθεια, μπορεί να μας βοηθήσει ένα συμπλήρωμα το οποίο είτε θα μας βοηθήσει να πέσουμε γρηγορότερα για ύπνο, είτε θα βοηθήσει να μην ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Holland & Barrett διαθέτει μια ευρεία γκάμα συμπληρωμάτων για τον Ύπνο και την Ηρεμία, με συμπληρώματα για όλους και για κάθε εξατομικευμένη ανάγκη.

«Επιλέγω να φροντίσω το βάρος μου, αν δε νιώθω καλά με αυτό».

Είσαι και συ από αυτούς που υπεραγχώνονται για τα κιλά των γιορτών; Δε χρειάζεται! Πρώτον, γιατί το μεγαλύτερο μέρος αυτής τη αύξησης είναι υγρά και όχι λίπος και γιατί αυτή η αύξηση – ό,τι και να σημαίνει – αποτελεί και συνέπεια πολλών θετικών αναμνήσεων σε οικογενειακά τραπέζια με τους αγαπημένους μας. Αυτό αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες στη ζωή, που δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να τη βιώσουν. Αντί λοιπόν, να αγχωνόμαστε για αυτά τα 2-3 κιλά που πήραμε, ας πάρουμε μια ανάσα, να αναλογιστούμε τις όμορφες στιγμές των γιορτών..

Μα θα αναρωτιέσαι «πώς θα χάσω τα κιλά που πήρα στις διακοπές;» «Τρώγοντας έξυπνα» θα σου πω.. Το γεγονός πως μπορεί να πήραμε 2-3 κιλά στις διακοπές των Χριστουγέννων δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε. Ο οργανισμός έχει ανάγκη καθημερινά από ενέργεια και θρέψη και αν του τη στερήσεις, θα τη ζητήσει με πολλούς τρόπους μέχρι να τη λάβει. Για περισσότερα, επιβάλλεται να κάνεις μια καλή ανάγνωση τον απόλυτο δεκάλογο με τις καλύτερες διατροφικές συμβουλές για μετά τις γιορτές!

«Θα γραφτώ χορό, που τόσο πολύ θέλω, είναι η μόνη άσκηση που απολαμβάνω!»

Η κίνηση και γενικότερα η σωματική άσκηση είναι προαπαιτούμενο για τη σωματική και ψυχική μας ευεξία. Αναγνωρισμένη ως το «πιο φθηνό φάρμακο», η άσκηση στη μορφή που απολαμβάνουμε, συμβάλλει στην πρόληψη εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, ενώ παράλληλα δουλεύει υπέρ μας, καθώς μας προσφέρει πλήθος οφελών, από βελτιωμένη καρδιοαναπνευστική αντοχή και διατήρηση μυϊκής μάζας – της ενεργούς μάζας του οργανισμού – μέχρι τη βελτίωση της διάθεσης, της μνήμης και της συγκέντρωσης. Αν, λοιπόν, μέχρι τώρα, καταπιάστηκες με μορφές άσκησης που δεν απόλαυσες και δε σου άρεσαν, ψάξε την άσκηση εκείνη που θα απολαμβάνεις να κάνεις, γιατί είναι και η μόνη που θα μπορέσεις να διατηρήσεις μακροπρόθεσμα. Η κατηγορία «Ενέργεια & Τόνωση» καθώς και τα «Συμπληρώματα Άθλησης» παρέχουν πολλά και διαφορετικά προϊόντα για κάθε ανάγκη και στόχο άσκησης που θα θέσεις για τη νέα χρονιά.

«Επιλέγω να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία. Έχω παρατηρήσει πως το άγχος μειώνει την παραγωγικότητα μου και γενικότερα την ποιότητα ζωής μου..»

Το άγχος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ανασταλτικούς παράγοντες μείωσης της ποιότητας ζωής μας. Ειδικότερα, στα αστικά κέντρα, αυτό είναι πασιφανές. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Αν παρατηρούμε πως το υπερβολικό και έντονο άγχος οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα ενέργειας, μειωμένη διάθεση, ελαττωμένη συγκέντρωση και παραγωγικότητα εν ώρα εργασίας καθώς και δυσκολία στο να ευχαριστηθούμε όμορφες στιγμές, ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε το πόσο ξεκουραζόμαστε και – γιατί όχι – να ζητήσουμε τη συμβουλή και καθοδήγηση ενός ειδικού. Η ψυχοθεραπεία είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου φέτος, αν και εφόσον πιστεύεις πως τη χρειάζεσαι. Η κατηγορία «Ύπνος & Ηρεμία» διαθέτει πολλές μορφές φυτικών συμπληρωμάτων για το έντονο αίσθημα ανησυχίας, προσφέροντας ένα ακόμα εργαλείο για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους.


Η Holland & Barrett, λοιπόν, είναι εδώ για να σε παρακινήσει να φροντίσεις τις πτυχές της ευεξίας σου, που έχεις περισσότερο ανάγκη. Για ό,τι θέλεις να πετύχεις το 2024, η σωματική και ψυχική ευεξία σου αποτελεί βασική προϋπόθεση. «Νέο έτος, νέος εαυτός», λοιπόν, με ό,τι σημαίνουν στον καθένα οι μικρές και απλές ενδείξεις φροντίδας και αγάπης προς τον εαυτό.

Best Sellers

Vital Proteins Κολλαγόνο Πεπτίδια Unflavoured 567gr

από [Vital Proteins]

59,99
Holland & Barrett Μαγνήσιο & Ψευδάργυρος 90tabs

από [Holland & Barrett]

12,99
PE Nutrition Μαγνήσιο & Ψευδάργυρος 90tabs

από [PE Nutrition]

6,99
Holland & Barrett Κουρκουμάς 600mg 90tabs

από [Holland & Barrett]

19,95
Holland & Barrett Βιταμίνη B12 1000μg 120tabs

από [Holland & Barrett]

15,95
Manuka Lab Μέλι Μάνουκα MGO 525 500g

από [Manuka Lab]

94,99
Holland & Barrett Βιταμίνη C 1000mg Αργής Αποδέσμευσης 120tabs

από [Holland & Barrett]

17,99
Holland & Barrett Βιταμίνη D 4000IU 100μg 120tabs

από [Holland & Barrett]

19,95
13,97
Manuka Lab Μέλι Μάνουκα MGO 300 500g

από [Manuka Lab]

67,95
Holland & Barrett Ωμέγα 3 Ιχθυέλαιο 1200mg 120caps

από [Holland & Barrett]

34,99
24,49