Γιόρτασε μαζί μας 1 χρόνος H&B eshop δες εδώ

Κουρκουμάς

Ταξινόμηση Προτεινόμενα
 • Σε προσφορά
 • Προτεινόμενα
 • Aύξουσα Τιμή
 • Φθίνουσα Τιμή
 • Α-Ω
 • Ω-Α
Προβολή 20
 • 20
 • 40
 • 80
από 7 προϊοντα
Holland & Barrett Κουρκουμάς 600mg 90tabs
19,95
BetterYou Κουρκουμάς σε Μορφή Στοματικού Σπρέυ 25ml
34,57
VitaBoost Κουρκουμάς 20 αναβράζοντα δισκία
18,99
Holland & Barrett Κουρκουμάς με Μέλι Μάνουκα 30caps
9,98
Holland & Barrett Κουρκουμάς 500mg 90caps
16,95
10,17
Holland & Barrett Κουρκουμάς 500mg 240 κάψουλες
34,99

Συμπλήρωμα Διατροφής με Κουρκουμά & Μαύρο Πιπέρι για τις Αρθρώσεις

🔸 μειώνει τον πόνο & τη φλεγμονή στις αρθρώσεις 🔸 βελτιώνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος 🔸 μειώνει το οξειδωτικό στρες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα 🔸 βοηθά στη μείωση της μυϊκής κόπωσης σε όσους αθλούνται

Το φυτό κουρκουμάς, το οποίο κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια τόσο ως μπαχαρικό μαγειρικής όσο και ως φυσικό βοήθημα. Ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae, η οποία περιλαμβάνει επίσης το τζίντζερ, και τα πιθανά οφέλη του βρίσκονται στη ρίζα του κουρκουμά.


Συχνές ερωτήσεις για τον Κουρκουμά

Τι είναι ο κουρκουμάς;

Ο κουρκουμάς αποτελεί ένα ποώδες φυτό από την οικογένεια Zingiberaceae και είναι ένα από τα διασημότερα βότανα, το οποίο έκανε την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια στο Δυτικό κόσμο. Παρόλα αυτά, η χρήση του χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πριν, όπου πολιτισμοί της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Πολυνησίας και της Λατινικής Αμερικής 3 – από όπου προέρχεται – άρχισαν να εκμεταλλεύονται αυτό το βότανο με πολλούς τρόπους. Η χρυσαφένια αυτή σκόνη δημιουργείται μετά την αποξήρανση και το θρυμματισμό της ρίζας του κουρκουμά. Τα πολλαπλά οφέλη, οφείλονται στα κουρκουμινοειδή, μια ομάδα πολυφαινολικών ενώσεων, με κυρίαρχη την κουρκουμίνη, το ενεργό συστατικό του κουρκουμά.

Κουρκουμάς: ποιες είναι οι ιδιότητες και τα οφέλη από τη χρήση του;

Ο κουρκουμάς έχει μελετηθεί ευρέως, αποδεικνύοντας την πολυδιάστατη χρήση του στην κλινική πράξη, καθώς προσφέρει..

 • Αντιοξειδωτική δράση1
 • Αντιφλεγμονώδης δράση2,4
 • Αντιμικροβιακή δράση5
 • Αντιική δράση5

..ενώ έχει μελετηθεί για την προστασία του σε νευροεκφυλιστικές νόσους5, για την υπολιπιδαιμική του δράση στο μεταβολικό σύνδρομο5, για την αντιδιαβητική του δράση5, για την προστασία του έναντι της καρκινογένεσης5 αλλά και ως αρωγός στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης5, σημειώνοντας πολλά υποσχόμενες ενδείξεις στη αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών. Διάβασε περισσότερα εδώ

Ποιο είναι το το μυστικό της αποτελεσματικότητάς του;

Ο συνδυασμός κουρκουμίνης και πιπερίνης φαίνεται να πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητα της κουρκουμίνης, αυξάνοντας τη βιοδιαθεσιμότητα της και προσφέροντας τα προαναφερθέντα οφέλη στην υγεία μας.

Υπάρχουν παρενέργειες στη χρήση συμπληρώματος κουρκουμά;

Αν και η κατανάλωση μικρής ποσότητας κουρκουμά φαίνεται να μην υπάρχουν σοβαρές αντενδείξεις, υψηλές δόσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν γαστρεντερική δυσφορία1,4. Επομένως, η λήψη συμπληρώματος κουρκουμά χρίζει ιδιαίτερης προσοχής σε άτομα με ευαίσθητο γαστρεντερικό σύστημα καθώς και σε παρουσία ελκών ή γαστρίτιδας. Επίσης, η παρουσία χολόλιθων αποτελεί επίσης αντένδειξη καθώς και η λήψη αντιπηκτικής αγωγής. Σε κάθε περίπτωση, σε παρουσία χρόνιας νόσου ή ταυτόχρονης λήψης φαρμακευτικής αγωγής, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.