Διάλεξε 2 προϊόντα και πάρε το 2ο με -50% δες εδώ

Αντιηλιακά

Επέλεξε τα καλύτερα αντιηλιακά με φυσικά φίλτρα, για εσένα και το περιβάλλον!

Ταξινόμηση Προτεινόμενα
  • Σε προσφορά
  • Προτεινόμενα
  • Aύξουσα Τιμή
  • Φθίνουσα Τιμή
  • Α-Ω
  • Ω-Α
Προβολή 20
  • 20
  • 40
  • 80
από 35 προϊοντα
Laboratoires de Biarritz Βιολογική Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου με Χρώμα SFP30 Ivory 50ml
22,50
Laboratoires de Biarritz Βιολογική Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου με Χρώμα SFP30 Beige 50ml
22,50
Laboratoires de Biarritz Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF50 50ml
21,00
Laboratoires de Biarritz Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF30 50ml
19,90
Laboratoires de Biarritz Αντηλιακό Μεταξένιο Λάδι SPF30 125ml
24,50
Laboratoires De Biarritz Αντηλιακό Σπρέι Σώματος SFP30 (ΒΙΟ) Alga Maris 100ml
21,90
Sunly Αντηλιακό Στικ Orange Blossom SPF 30 60gr
26,99
24,29
Sunly Αντηλιακό Στικ Tropical SPF 30 60gr
26,99
24,29
Sunly Αντηλιακό Στικ Προσώπου με Χρώμα SPF 30 20gr
19,99
17,99
Sunly Αντηλιακό Στικ Προσώπου Χωρίς Άρωμα SPF 30 20gr
19,99
17,99
Lavera Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Ελαφριάς Υφής Anti-UV SPF30 30ml
16,99
14,44
Dr. Organic Τζελ Σώματος Aloe Vera & Αγγούρι 200ml
9,49
Dr. Organic Τζελ Σώματος Aloe Vera 200ml
8,95
Dr. Organic Τζελ Σώματος Aloe Vera & Tea Tree 200ml
9,99
Dr. Organic Λοσιόν Δέρματος με Aloe Vera 200ml
10,99
Dr. Organic Λοσιόν Σώματος με Βιταμίνη Ε 200ml
10,99
Dr. Organic Λοσιόν Σώματος με Royal Jelly 200ml
10,99
Dr. Organic Λοσιόν Σώματος με Tea Tree 200ml
10,99
Dr. Organic Λοσιόν Σώματος με Μέλι Μάνουκα 200ml
10,99
7,69

Συχνές ερωτήσεις για την Αντιηλιακή Προστασία

Τι είναι ο δείκτης προστασίας SPF;

SPF σημαίνει "παράγοντας προστασίας από τον ήλιο". Ο δείκτης SPF είναι ένα μέτρο του πόσο προστασία προσφέρουν τα αντηλιακά προϊόντα έναντι των ακτίνων UVB.

Συνολικά υπάρχουν τρεις τύποι ακτίνων UV, οι UVA, UVB και UVC. Η UVC, αν και πιο επιβλαβής, φιλτράρεται από την ατμόσφαιρα, οπότε ακούμε κυρίως για τις UVA και UVB. Ενώ η UVA αντιπροσωπεύει το 95% της ακτινοβολίας που φτάνει στην επιφάνεια της γης- διεισδύει βαθύτερα και είναι παρούσα όλο το χρόνο.

Γιατί είναι απαραίτητος ο δείκτης SPF;

Φροντίστε να φοράτε δείκτη προστασίας με δείκτη προστασίας 30 ή περισσότερο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Εάν έχετε την τάση να περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους - όπως π.χ. όταν εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους - θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο, το οποίο να είναι επίσης ανθεκτικό στο νερό.

Είναι σημαντικό να διασφαλίζετε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα και θυμάστε να σκουπίζετε τα άνω και κάτω βλέφαρα και τα χείλη.

Το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο σε αυτές τις περιοχές και ενώ μπορεί να υπάρχουν βάλσαμα χειλιών με δείκτη προστασίας, αυτά συχνά είναι 15 ή λιγότερο.

Τι σημαίνει ο αριθμός στον δείκτη SPF;

Οι αριθμοί που βλέπετε στην αντηλιακή σας κρέμα ή λοσιόν, το σπρέι ή το τζελ είναι βαθμολογίες που βασίζονται στο επίπεδο προστασίας που προσφέρουν. Για παράδειγμα, ο παράγοντας 2 προσφέρει τη χαμηλότερη μορφή προστασίας UVB και ο SPF 50+ προσφέρει την ισχυρότερη προστασία.

Ο αριθμός δεν σχετίζεται με το πόσο καιρό μπορείτε να παραμείνετε στον ήλιο. Αφορά το πόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί το δέρμα που δεν έχει μαυρίσει για να αρχίσει να κοκκινίζει με το αντηλιακό πάνω του, σε σύγκριση με το πόσο καιρό θα αρχίσει να κοκκινίζει χωρίς αυτό.

Και ως εκ τούτου, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να καθορίζουν πόσο καιρό πρέπει να μείνετε στον ήλιο. Οι αριθμοί SPF υπολογίζονται χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο τύπο. Ο ευκολότερος τρόπος για να το δείτε είναι ότι ο SPF 15 εμποδίζει το 94% των ακτίνων UVB, ο SPF 30 εμποδίζει το 96% των ακτίνων UVB και ο SPF 50 εμποδίζει το 98% των ακτίνων UVB - όταν εφαρμόζεται σωστά.

Τι κάνει ο δείκτης προστασίας στο δέρμα σας;

Το SPF λειτουργεί ουσιαστικά δημιουργώντας ένα φράγμα μεταξύ του δέρματός σας και των ακτίνων UVA και UVB του ήλιου.

Ορισμένα περιέχουν ανόργανες χημικές ουσίες, όπως οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου, οι οποίες δρουν ως φυσικό αντηλιακό. Αντανακλούν τις υπεριώδεις ακτίνες, παρόμοια με τον τρόπο που η λευκή μπογιά αντανακλά το φως.

Τα φυσικά ή ανόργανα αντηλιακά αντανακλούν, ενώ τα χημικά ή απορροφητικά αντηλιακά απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και την εμποδίζουν να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα. Υπάρχουν επίσης μικτά αντηλιακά που είναι τόσο χημικά όσο και φυσικά.

Τα αντηλιακά περιέχουν επίσης οργανικές χημικές ουσίες, όπως η αβοβενζόνη ή η οξυβενζόνη. Αντί να εκτρέπουν φυσικά το υπεριώδες φως, τα μόρια αυτά απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία μέσω των χημικών τους δεσμών.

Καθώς οι δεσμοί απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία, τα συστατικά του αντηλιακού διασπώνται σιγά-σιγά και απελευθερώνουν θερμότητα, διασπώντας το σιγά-σιγά για να απελευθερώσουν θερμότητα, εμποδίζοντας το να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα.

Πως να επιλέξετε τον αριθμό SPF;

Συνιστάται η χρήση ενός SPF 30 ή περισσότερο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή είστε ανοιχτόχρωμοι, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν παράγοντα 50 και αντηλιακή προστασία για το τριχωτό της κεφαλής.

Σας συμβουλεύουμε να προστατεύετε τα παιδιά με όχι λιγότερο από έναν SPF 50 ή να επιλέγετε πολύ υψηλή προστασία για τα ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμα παιδιά και τα μωρά.

Ποιος δείκτης προστασίας είναι ο καλύτερος;

Για τους περισσότερους ανθρώπους συνιστάται τουλάχιστον προστασία τεσσάρων αστέρων UVA και SPF 30 ως ασπίδα προστασίας από τις ακτίνες του ήλιου. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

Για μια ώθηση πρόσθετης υγρασίας, όσοι έχουν ξηρό δέρμα θα πρέπει να επιλέγουν προϊόντα με βάση την κρέμα ή το τζελ. Εάν έχετε λιπαρό ή επιρρεπές σε κηλίδες δέρμα, τα αντηλιακά χωρίς λιπαρότητα θα σας προστατεύσουν από τον ήλιο χωρίς να φράξουν τους πόρους σας.

Τα ορυκτά, χωρίς λάδι, χωρίς άρωμα και υποαλλεργικά προϊόντα είναι ιδανικά για το ευαίσθητο δέρμα, καθώς περιέχουν λιγότερες χημικές ουσίες.

Πότε να το εφαρμόσω;

Φροντίστε να εφαρμόζετε το SPF σας τελευταίο, δηλαδή αφού έχετε χρησιμοποιήσει τυχόν ορούς ή ενυδατική κρέμα. Αν πρόκειται για αντηλιακό με ανόργανα συστατικά, μπορείτε να βγείτε αμέσως στον ήλιο, αλλά αν πρόκειται για χημικό, θα πρέπει να περιμένετε 15-30 λεπτά για να δράσει.

Και είναι εξαιρετικά σημαντικό να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες ή αφού έχετε μπει στο νερό ή έχετε γυμναστεί.

Με ποια συστατικά μπορείς και δεν μπορείς να το αναμείξεις:

Προσπαθήστε να μην αναμειγνύετε το δικό σας SPF/ενυδατική κρέμα ή υβριδικό μακιγιάζ, καθώς αυτό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

Φοράτε πάντα SPF αν χρησιμοποιείτε ρετινόλη, προϊόντα περιποίησης με βιταμίνη C, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, οξέα AHA/BHA. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε ρετινόλη μόνο τη νύχτα, καθώς πρόκειται για δραστικό συστατικό που μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος.

Ποια συστατικά περιποίησης ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του SPF;

Υπάρχουν μερικά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας που μπορούν να ενισχύσουν την προστασία σας από τον δείκτη προστασίας, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και το φερουλικό οξύ, τα οποία βρίσκονται σε ορούς, ωστόσο δεν αποτελούν εναλλακτικές λύσεις για τον δείκτη προστασίας, ο οποίος αποτελεί την καλύτερη προστασία του δέρματός μας από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ποια είναι η καλύτερη αντιηλιακή κρέμα προσώπου;

Στη Holland & Barrett μπορείς να βρεις αντιηλιακή κρέμα προσώπου με φυσικά φίλτρα ένα απαραίτητο προϊόν περιποίησης, που λειτουργεί τόσο ως ασπίδα όσο και ως ενυδατική κρέμα. 

Μπορώ να βρω αντιηλιακή με χρώμα στη H&B;

Μα φυσικά μπορείς να βρεις και με φυσικά φίλτρα! Μια πολύ καλή επιλογή είναι προϊόντα της Laboratoires de Biarrtiz, όπου θα βρεις πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα με άριστη ποιότητα για καθημερινή χρήση όλο το καλοκαίρι!