Κέρδισε Χ2 πόντους Γιορτάζουμε 1 Χρόνο Rewards For Life δες εδώ
pexels-vlad-chetan-2600287

6 σημάδια καλής υγείας των νυχιών

16 Μαΐ 2024 • 0 min read

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε τα νύχια σας;

Όλοι θέλουμε τα νύχια μας να δείχνουν υπέροχα, αλλά για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να τους δείξετε λίγη αγάπη, ώστε να τα διατηρήσετε υγιή.

Εμπρός, ρίξτε μια ματιά τώρα. Είναι κοντά; Έχουν ραβδώσεις πάνω τους; Υπάρχουν κηλίδες ή σημάδια;

Όλα αυτά είναι βασικοί δείκτες υγείας των νυχιών σας - και τα υγιή νύχια τείνουν να είναι πιο δυνατά και πιο μακριά.

Γνωρίζετε ποια σημάδια πρέπει να προσέξετε για να διαπιστώσετε αν τα νύχια σας είναι υγιή ή όχι; Διαβάστε παρακάτω και θα σας παρουσιάσουμε τα βασικά σημάδια της καλής υγείας των νυχιών.

Το χρώμα των νυχιών σας

Το χρώμα είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να σας πει πολλά για την υγεία των νυχιών σας. Γενικά, τα υγιή νύχια πρέπει να έχουν ένα απαλό απαλό ροζ χρώμα.

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά αυτό στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει το στρώμα του νυχιού κάτω από το νύχι.

Ιδανικά, θα πρέπει να μπορείτε να πιέσετε το νύχι και να εξαφανίσετε το χρώμα, πριν το δείτε να επανέρχεται γρήγορα όταν αφήσετε την πίεση. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει καλή ροή αίματος στον ιστό κάτω από το νύχι. Ονομάζεται δοκιμασία επαναπλήρωσης των τριχοειδών νυχιών. Εάν έχετε πολύ χλωμά νύχια ή τα νύχια σας είναι λευκά, καλό είναι να ζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Δεν υπάρχουν ραβδώσεις

Πολλοί από εμάς έχουμε κορυφογραμμές στα νύχια που διατρέχουν κάθετα τα νύχια μας. Ωστόσο, οι οριζόντιες κορυφογραμμές αποτελούν δείγμα πρόβλημα προβληματισμού.

Γνωστές ως γραμμές του Beau, μπορεί να υποδηλώνουν τραυματισμό της μήτρας των νυχιών ή ακόμη και έλλειψη κάποιου σημαντικού συστατικού στη διατροφή σας.

Εάν παρατηρήσετε αυτές τις οριζόντιες κορυφογραμμές ή αυλακώσεις, τότε είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό για να εντοπίσετε την αιτία. Ένα νύχι χωρίς αυλακώσεις είναι υγιές.

Εσωτερική αντοχή

Αν το σώμα σας είναι υγιές, αυτό αποτυπώνεται και στη δύναμη των νυχινών σας.

Εάν αντέχουν και δε σπάνε πολύ εύκολα, τότε αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι είναι υγιή.

Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να προκληθούν από τραυματισμό ή έλλειψη ενυδάτωσης και μπορούν να σπάσουν εύκολα, γι' αυτό καλό είναι να διερευνήσετε τις πραγματικές αιτίες. Να θυμάστε, η δύναμη είναι υγεία.

Πετσάκια

Η επιδερμίδα είναι το δέρμα πάνω από τη μήτρα του νυχιού, όπου αναπτύσσεται το νύχι. Τα «πετσάκια» είναι εκεί για να προστατεύουν το νέο νύχι που αναπτύσσεται, οπότε τα υγιή πετσάκια οδηγούν σε υγιή νύχια.

Μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια και τη βρωμιά, γι' αυτό αντισταθείτε στην ανάγκη να κόψετε τα πετσάκια σας.

Αντιθέτως, ενυδατώστε και φροντίστε τα με την εφαρμογή λαδιού για την επιδερμίδα σε καθημερινή βάση.

Υγιές δέρμα

Το δέρμα γύρω από το νύχι σας είναι εξίσου σημαντικό με το ίδιο το νύχι.

Αν γίνει κόκκινο και πρησμένο από το δάγκωμα ή το μάζεμα, ίσως να αναθεωρήσετε για το πως περιποιείστε τα νύχια σας σε καθημερινή βάση.

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας των χεριών σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πετσάκια σας υγιή και να υποστηρίξετε την ανάπτυξη των νυχιών, ειδικά το χειμώνα, όταν το δέρμα μπορεί γίνεται περισσότερο ξηρό.

Εάν το δέρμα γύρω από το νύχι έχει ομοιόμορφο χρώμα, είναι αδιατάρακτο και χωρίς οίδημα, τότε είναι υγιές, το ίδιο και το νύχι.

Δεν υπάρχουν σκοτεινές γραμμές

Έχουμε ήδη μιλήσει για τις κορυφογραμμές στα νύχια σας, αλλά έχετε παρατηρήσει ποτέ σκούρες γραμμές στα νύχια σας;

Εάν ναι, τότε είναι σημαντικό να ζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Αυτές οι γραμμές είναι συχνά ανοιχτού έως σκούρου καφέ χρώματος και σχηματίζουν μια κάθετη γραμμή, η οποία μπορεί να επεκταθεί και να καλύψει μεγαλύτερο μέρος του νυχιού.

Τα νύχια και η υγεία είναι αλληλένδετα - τα νύχια μπορούν να πουν πολλά για τη συνολική σας υγεία, οπότε ρίξτε μια ματιά στο "Μάθετε τι μπορεί να λένε τα νύχια σας για την υγεία σας" για περισσότερα σημάδια που πρέπει να προσέξετε.

*Πηγή: hollandbarrett.com, από την Doaa Al Mosawi, International Senior Regulatory Affairs Associate

Προτάσεις για εσένα

NOW® Μελατονίνη 3mg 60 Κάψουλες

από [Now Foods]

10,99
NOW® Μελατονίνη 3mg

από [Now Foods]

10,99
NOW® Μηλικό Μαγνήσιο 1000mg 180 Ταμπλέτες

από [Now Foods]

36,99
NOW® Μηλικό Μαγνήσιο 1000mg

από [Now Foods]

36,99