Κέρδισε Χ2 πόντους Γιορτάζουμε 1 Χρόνο Rewards For Life δες εδώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που υφίστανται επεξεργασία στο πλαίσιο της λειτουργίας του Προγράμματος Προνομίων Rewards For Life και της έκδοσης κάρτας μέλους Rewards For Life είναι η Εταιρεία με την επωνυμία «WELLNESS MARKET ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ Ε-ΤΑΙΡΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «WELLNESS MARKET ΜΑΕ», μέλους του ομίλου FOURLIS, με AΦΜ: 801835574, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, Αριθμό ΓΕΜΗ 164239301000, με δραστηριότητα την «Εισαγωγή και Εμπορία Συσκευασμένων Συμπληρωμάτων Διατροφής, Φαρμακευτικών και Καλλυντικών Προϊόντων» (στο εξής «Εταιρεία» ή «WELLNESS MARKET ΜΑΕ»). Η έδρα της Εταιρείας βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής, οδός: Ερμού 25, ΤΚ: 14564, τηλ. 2106293860, e-mail info@hollandandbarrett.gr.

 

4.1 Ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγει η Εταιρεία και για ποιους σκοπούς:

Η Εταιρεία συλλέγει απευθείας από εσάς τα  δεδομένα που συμπληρώνετε στη φόρμα εγγραφής στο Πρόγραμμα Προνομίων Rewards For Life. Συγκεκριμένα, τα προσωπικά δεδομένα που θα πρέπει να παρέχει κάθε μέλος για την εγγραφή του στο Πρόγραμμα είναι: Αριθμός κινητού τηλεφώνου, όνομα, επώνυμο και προαιρετικά, εφόσον το μέλος επιθυμεί να λαμβάνει ειδικές προσφορές και δώρα, η ημερομηνία γέννησης και ημερομηνία ονομαστικής εορτής. Σε περίπτωση που η εγγραφή πραγματοποιείται σε φυσικό κατάστημα HOLLAND & BARRETT, στα προαιρετικά στοιχεία ανήκει και το e-mail επικοινωνίας.

 

Επίσης η Εταιρεία συλλέγει δεδομένα που παράγονται από την χρήση της κάρτας Προνομίων Rewards For Life και από τις αγορές του μέλους, όπως π.χ. οι κατηγορίες προϊόντων που αγοράζει.

 

Το μέλος ενημερώνεται ότι η Εταιρεία δεν συλλέγει ούτε απαιτεί την κοινοποίηση από το μέλος προσωπικών δεδομένων ειδικής κατηγορίας (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα) για τις ανάγκες της κάρτας μέλους Rewards For Life. 

 

Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα ως άνω δεδομένα καθώς και τα δεδομένα λογαριασμού χρήστη στο ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) σε περίπτωση ενοποίησης της κάρτας Rewards For Life με τον λογαριασμό χρήστη για τους εξής σκοπούς:

 1. εκτέλεση των όρων του Προγράμματος Προνομίων Rewards For Life ,
 2. επικοινωνία γενικών ή ειδικών προσφορών ή/και δώρων προς το μέλος και την ενημέρωσή του για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της
 • παροχή των Προνομίων της κάρτας και την ανάλυση και έρευνα της αγοραστικής τάσης των πελατών της (κατηγορίες προϊόντων που επιλέγονται, επισκεψιμότητα στα φυσικά καταστήματα και το eshop της εταιρείας, κατηγορίες προϊόντων που επιλέγουν οι πελάτες, ανταπόκριση στις γενικές και εξειδικευμένες προσφορές κ.α.) προκειμένου να βελτιωθεί η διαχείριση του πελατολογίου της WELLNESS MARKET ΜΑΕ και η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που ταιριάζουν καλύτερα στην πελατειακή της βάση,
 1. εκπλήρωση των υποχρεώσεων της WELLNESS MARKET ΜΑΕ βάσει νόμου, όπως όταν τα σχετικά δεδομένα ζητούνται από τις φορολογικές αρχές στα πλαίσια ελέγχων ή για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων και εννόμων συμφερόντων της, όπως σε περιπτώσεις υποθέσεων ενώπιον ρυθμιστικών, διοικητικών ή Δικαστικών αρχών και για την διασφάλιση ότι το μέλος είναι ενήλικο φυσικό πρόσωπο και κάτοικος Ελλάδος.

 

4.2 Νομική Βάση Επεξεργασίας και Επικαιροποίηση Δεδομένων:

4.2.α. Για την επεξεργασία των δεδομένων των μελών του Προγράμματος Προνομίων Rewards For Life η WELLNESS MARKET ΜΑΕ  στηρίζεται στις εξής νομικές βάσεις:

 • Εκτέλεση σύμβασης: Προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί της παρούσας σύμβασης και της κάρτας Rewards For Life δηλαδή α) η συμμετοχή του μέλους στο Πρόγραμμα με την καταγραφή και ανάλυση των αγορών του και η επιβράβευση του μέλους με πόντους και προνόμια από τις αγορές του, β) η ενημέρωση του μέλους για ειδικές προσφορές και προνομιακές υπηρεσίες καθώς και γ) η γενική ανάλυση της γενικής αγοραστικής τάσης των μελών του Προγράμματος, είναι απαραίτητη η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που παρέχονται από το μέλος κατά την εγγραφή του στο Πρόγραμμα Rewards For Life και των δεδομένων που παράγονται από τις συναλλαγές του.
 • Έννομα συμφέροντα: H WELLNESS MARKET ΜΑΕ διατηρεί το δικαίωμα να επεξεργαστεί τα προσωπικά δεδομένα των μελών προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και τη διαχείριση του πελατολογίου της, να προωθήσει τα προϊόντα της, καθώς και για τον εντοπισμό προσπάθειας απάτης ή κακής χρήσης της κάρτας του μέλους, την τυχόν συνεργασία με δικαστικές και ρυθμιστικές αρχές, όπως επίσης και για τη διαφύλαξη και υποστήριξη των γενικών έννομων συμφερόντων της WELLNESS MARKET ΜΑΕ.

Η WELLNESS MARKET ΜΑΕ  διατηρεί επίσης το δικαίωμα τακτικής ενημέρωσης του μέλους μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (SMS/Viber) ή οποιουδήποτε άλλου πρόσφορου μέσου επικοινωνίας θα επιλέξει στα στοιχεία επικοινωνίας του, που αποκτήθηκαν νομίμως, στο πλαίσιο της εγγραφής στο Πρόγραμμα Προνομίων Rewards For Life, για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στο πλαίσιο της συναλλακτικής τους σχέσης (άρθρο 11 παρ. 3 του ν.3471/2006) και εφόσον το μέλος δεν έχει αντιταχθεί (opt-out) σε αυτή την επικοινωνία. Η ενημέρωση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει, προνομιακή και εξειδικευμένη ενημέρωση για τα προϊόντα της, για ειδικές ή/και γενικές προσφορές, προωθητικές ενέργειες και διαγωνισμούς. Επίσης η WELLNESS MARKET ΜΑΕ μπορεί να επικοινωνεί με το μέλος μέσω υπηρεσιών μηνυμάτων όπως SMS,Viber κλπ. για λόγους καλύτερης επικοινωνίας με τα μέλη και ελέγχου του κόστους επικοινωνίας.

 

Τα μέλη που θα χρησιμοποιεί η WELLNESS MARKET ΜΑΕ για την ενημέρωσή τους ή και να ζητούν τον τερματισμό της εμπορικής επικοινωνίας

α)μέσω του λογαριασμού τους στο www.hollandandbarrett.gr στην ενότητα «Rewards for life» επιλέγοντας το πεδίο «Διαχείριση μέσων επικοινωνίας»,

β)μέσω της φόρμας επικοινωνίας του www.hollandandbarrett.gr,

γ)με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hollandandbarrett.gr, καθώς και

δ)με τηλεφωνική κλήση  στον αριθμό 2106293860.

, για τεχνικούς λόγους και ότι εφόσον έχει αντιταχθεί στην εμπορική επικοινωνία της WELLNESS MARKET ΜΑΕ δε θα δύναται να λαμβάνει ενημερωτικά και προωθητικά μηνύματα καθώς και προσφορές για τα μέλη. Διευκρινίζεται ότι η WELLNESS MARKET ΜΑΕ θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα ως άνω κανάλια επικοινωνίας για την μη εμπορική επικοινωνία με το μέλος που αφορά, ιδίως, την χρήση της κάρτας του και τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις. 

 

4.2.β. Το μέλος έχει δικαίωμα αλλά και υποχρέωση πρόσβασης, διόρθωσης και επικαιροποίησης των προσωπικών του δεδομένων και οφείλει να γνωστοποιεί αμελλητί στην εταιρεία οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτά.

 

Οποιαδήποτε τυχόν αλλαγή των προσωπικών στοιχείων του μέλους μπορεί να γίνει:

α) στο email info@hollandandbarrett.gr,
β) τηλεφωνικά στο 2106293860 ή
γ) εφόσον το μέλος είναι και εγγεγραμμένος χρήστης στο eshop ή εγγραφεί μεταγενέστερα, μέσω του λογαριασμού του στην ενότητα «Τα στοιχεία μου».

 

Δεδομένου, μάλιστα, ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου αποτελεί τον τρόπο ταυτοποίησης του μέλους για την χρήση της κάρτας Rewards For Life, η WELLNESS MARKET ΜΑΕ δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση μη προηγούμενης ενημέρωσης της από το μέλος για την αλλαγή του αριθμού κινητού του. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής ειδικά του αριθμού κινητού τηλεφώνου, που το μέλος έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του στο Πρόγραμμα Rewards For Life  ή μεταγενέστερα, θα γίνει εκ νέου επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου του μέσω One-Time-Password (OTP) που θα λάβει, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ο αριθμός ανήκει στον ίδιο.

 

 

4.3 Αποδέκτες προσωπικών δεδομένων

Για τα δεδομένα που είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση καθενός από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε αποδέκτη, οι αποδέκτες των δεδομένων του μέλους δύνανται να είναι:

 1. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της WELLNESS MARKET ΜΑΕ.
 2. Οι φορολογικές, ελεγκτικές δικαστικές, ρυθμιστικές, κλπ. αρχές σε περίπτωση σχετικού ελέγχου.
 • Η εταιρεία με την επωνυμία «MENA FRANCHISE IKΕ» η οποία παρέχει υπηρεσίες CRM και η οποία έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την καταχώριση, ενημέρωση, και διατήρηση της βάσης δεδομένων με τα δεδομένα των μελών ως εκτελών την επεξεργασία για λογαριασμό της WELLNESS MARKET ΜΑΕ και σύμφωνα με τις οδηγίες και τις καταγεγραμμένες εντολές της ή/και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία παρέχει στο μέλλον στην WELLNESS MARKET ΜΑΕ τις ίδιες υπηρεσίες σε αντικατάσταση ή σε συνεργασία με την ως άνω εταιρεία. 
 1. στο βαθμό που αυτό είναι σκόπιμο για την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων, την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την ικανοποίηση των αιτημάτων σας, μπορεί να διαβιβασθούν σε συνεργαζόμενους με την Εταιρεία παρόχους, όπως εταιρείες παροχής νομικών, συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών, εταιρείες πληροφορικής, εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου, ή άλλες υπηρεσίες απαραίτητες για την λειτουργία της ιστοσελίδας και την εκτέλεση των υπηρεσιών της εταιρείας

 

Κατά την καταχώριση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του μέλους οι υπάλληλοί και προστηθέντες της WELLNESS MARKET ΜΑΕ καθώς και οι πάσης φύσεως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της συμμορφώνονται πλήρως με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού 2016/679 καθώς και με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και νομολογία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, δεσμεύονται συμβατικά για την τήρηση των σχετικών υποχρεώσεών τους και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα για δικούς τους εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, αλλά μόνον για λογαριασμό της WELLNESS MARKET ΜΑΕ βάσει συγκεκριμένων συμβατικών δεσμεύσεων και κατευθύνσεων που τους παρέχονται και για τους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα.

 

4.4 Δικαιώματα υποκειμένου δεδομένων:

Κάθε μέλος, ως υποκείμενο προσωπικών δεδομένων, δύναται να ασκήσει οποιαδήποτε στιγμή τα δικαιώματά του στα προσωπικά του δεδομένα που επεξεργάζεται η Εταιρεία στο πλαίσιο της κάρτας Προνομίων Rewards For Life, όπως αυτά προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 Ε.Ε. (ιδίως τα άρθρα 12 έως 23 αυτού) και την εθνική νομοθεσία και ειδικότερα: 

 1. το δικαίωμα στην ενημέρωση και την πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα,
 2. το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων του
 3. το δικαίωμα διόρθωσης ή διαγραφής μέρους ή του συνόλου των προσωπικών του δεδομένων,
 4. το δικαίωμα αντίταξης, δηλαδή να προβάλλει αντιρρήσεις στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, και
 5. το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων του, δηλαδή να αιτηθεί την διαβίβαση των προσωπικών του δεδομένων, τα προσωπικά του δεδομένα ή/και να τα διαβιβάσει σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας στο μορφότυπο που θα υποδειχθεί από την αρμόδια εποπτική αρχή.

Τα ως άνω δικαιώματα του το μέλος μπορεί ειδικότερα να ασκήσει ως εξής:

 • υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@fourlis.gr
 • με γραπτή επιστολή στην WELLNESS MARKET ΜΑΕ στη Διεύθυνση: Eρμού 25, Κηφισιά, ΤΚ: 14564 (Υπόψη DPO).

 

Η WELLNESS MARKET ΜΑΕ  θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος μέλους εντός (1) ενός μηνός από την ημερομηνία της έγκυρης υποβολής του και στην περίπτωση που απαιτείται περισσότερος χρόνος θα ενημερώσει σχετικά το μέλος. Σε αυτή την περίπτωση το μέλος ενημερώνεται ότι είναι πιθανό κάποια ελάχιστα αναγκαία από τα προσωπικά δεδομένα του να διατηρούνται, για τη διασφάλιση των έννομων συμφερόντων της WELLNESS MARKET ΜΑΕ. Διευκρινίζεται ότι για να θεωρείται έγκυρη η άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων ενδέχεται να ζητηθεί η ταυτοποίηση του μέλους, με σκοπό να διασφαλίζεται ότι τα προσωπικά δεδομένα για τα οποία ζητείται κάποια από τις παραπάνω ενέργειες πράγματι ανήκουν στο μέλος/φυσικό πρόσωπο που αιτείται την συγκεκριμένη ενέργεια. 

 

Επίσης, το μέλος μπορεί να ζητήσει οποτεδήποτε την παύση αποστολής εμπορικής επικοινωνίας, σε ένα ή και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του (SMS στο κινητό του τηλέφωνο ή Viber στο κινητό του τηλέφωνο):

α) μέσω του λογαριασμού τους στο www.hollandandbarrett.gr στην ενότητα «Rewards for life» επιλέγοντας το πεδίο «Διαχείριση μέσων επικοινωνίας»,

β) μέσω της φόρμας επικοινωνίας του www.hollandandbarrett.gr,

γ) με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hollandandbarrett.gr, καθώς και

δ) με τηλεφωνική κλήση  στον αριθμό 2106293860.

 

Το μέλος θα πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι, λόγω της φύσης της λειτουργίας του Προγράμματος Προνομίων Rewards For Life, η τυχόν άσκηση κάποιων από τα ως άνω δικαιώματα και ιδίως του δικαιώματος αντίταξης ή περιορισμού της επεξεργασίας και, μερικής ή ολικής, διαγραφής των δεδομένων του μέλους, θα επιφέρει και την λήξη της παρούσας συμβατικής σχέσης και συνεπώς της συμμετοχής του μέλους στο Πρόγραμμα Rewards For Life και την διαγραφή των πόντων που έχει συλλέξει εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος, διότι χωρίς την επεξεργασία των δεδομένων του μέλους δεν μπορεί να λειτουργήσει το Πρόγραμμα Προνομίων. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα του καθώς και την επεξεργασία και προστασία τους το μέλος δύναται να απευθύνεται στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της WELLNESS MARKET ΜΑΕ  στο email dpo@fourlis.gr και εφόσον δεν θεωρεί ότι ικανοποιείται από τις ενέργειες της WELLNESS MARKET ΜΑΕ  ενημερώνεται ότι έχει δικαίωμα προσφυγής στην Αρχή Προστασίας  Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα) συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο  https://www.dpa.gr/el/polites/katagelia_stin_arxi. 

 

4.5 Χρόνος Διατήρησης Προσωπικών Δεδομένων:

Τα προσωπικά δεδομένα του μέλους θα διατηρούνται από την Εταιρεία έως ότου το μέλος καταργήσει την κάρτα μέλους Rewards For Life. Παρόλα αυτά κάποια αναγκαία προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις συναλλακτικές του σχέσεις με την WELLNESS MARKET ΜΑΕ καθώς και τις δηλώσεις του μέλους για την επεξεργασία των δεδομένων του δύνανται να παραμένουν ως πληροφορίες για το μέλος στα συστήματα της WELLNESS MARKET ΜΑΕ προς διασφάλιση της απόδειξης της νομιμότητας της επεξεργασίας των δεδομένων του από την WELLNESS MARKET ΜΑΕ και την διασφάλιση των έννομων αξιώσεων των μερών.

Σε περίπτωση , η WELLNESS MARKET ΜΑΕ διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα του μέλους για τριάντα (30) ημέρες από την ημέρα διαγραφής του. Το μέλος ενημερώνεται όμως ότι ακόμα και μετά την πάροδο αυτών των 30 ημερών η WELLNESS MARKET ΜΑΕ θα διατηρεί τα φορολογικά δεδομένα των αγορών του, ενώ θα διατηρούνται και κάποια βασικά δεδομένα του μέλους, που θα παραμένουν στα αρχεία της για την διασφάλιση της νομιμότητας της επεξεργασίας τους (π.χ. ο αριθμός κινητής τηλεφωνίας και η ηλεκτρονική διεύθυνση του σε κρυπτογραφημένη μορφή,  η ημερομηνία εγγραφής και διαγραφής από το Πρόγραμμα Προνομίων), με σκοπό την διασφάλιση των έννομων συμφερόντων της WELLNESS MARKET ΜΑΕ.

Τα δεδομένα που συλλέγονται εξαιτίας της επικοινωνίας σας με την WELLNESS MAR-KET MAE είτε μέσω της online φόρμας επικοινωνίας στο www.hollandandbarrett.gr, είτε μέσω email, είτε μέσω τηλεφώνου, διατηρούνται από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας και ανωνυμοποιούνται εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία επικοινωνίας.

 

 

4.6 Τεχνικά και Οργανωτικά μέτρα προστασίας:

Η WELLNESS MARKET ΜΑΕ  οι εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της και οι προστηθέντες της / βοηθοί εκπλήρωσης εφαρμόζουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την, κατά το δυνατό, καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων ενάντια σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή ή απώλεια, αλλοίωση, παράνομη γνωστοποίηση ή πρόσβαση σε αυτά και γενικά την παράνομη επεξεργασία τους (συμπεριλαμβανομένης της εξ αποστάσεως πρόσβαση) όπως και για την διασφάλιση της δυνατότητας αποκατάστασης της διαθεσιμότητας και της πρόσβασης σε αυτά.

Αυτά τα μέτρα στόχο έχουν να διασφαλίζουν ένα επίπεδο ασφαλείας που ανταποκρίνεται στον κίνδυνο που μπορεί να διατρέξουν τα συγκεκριμένα δεδομένα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το είδος και την κρισιμότητα των δεδομένων, τις τεχνικές δυνατότητες της WELLNESS MARKET ΜΑΕ και των συνεργατών της, την εξέλιξη της τεχνολογίας, το κόστος εφαρμογής και τη φύση, το πεδίο εφαρμογής, το πλαίσιο και τους σκοπούς κάθε συγκεκριμένης επεξεργασίας, εφαρμόζοντας παράλληλα διαδικασίες για την τακτική δοκιμή, εκτίμηση και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των τεχνικών και των οργανωτικών αυτών μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, η WELLNESS MARKET ΜΑΕ, οι εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της και οι προστηθέντες της/βοηθοί εκπλήρωσης δεσμεύονται συμβατικά να διατηρούν το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των μελών και να μην τα κοινοποιούν ή επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτά σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του μέλους εκτός από τις περιπτώσεις που ρητά προβλέπονται από τον νόμο.