Βρώμη και Κουάκερ

Ταξινόμηση Προτεινόμενα
  • Προτεινόμενα
  • Σε Προσφορά
  • Πιο πρόσφατα
  • Aύξουσα Τιμή
  • Φθίνουσα Τιμή
  • Α-Ω
  • Ω-Α
Προβολή 40
  • 20
  • 40
  • 80
από 7 προϊοντα
TriActive Κουάκερ Πρωτεΐνης με γεύση Μήλο & Κανέλα 700g
29,99
Precision Engineered Κρέμα Ρυζιού 1kg
16,99
Ola Bio Βιολογικές Νιφάδες Βρώμης Χονδρές 500g
1,99
Ola Bio Βιολογικές Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης 500g
1,79
Βιοαγρός Βιολογικό Αλεύρι Βρώμης 500g
2,49
Bio & Me Γκρανόλα Χωρίς Γλουτένη με Σπόρους & Μούρα 350g
6,99
Whites Πίτουρο Βρώμης Medium Cut 500g
2,49
Η βρώμη (Avena sativa) είναι δημητριακό που καλλιεργείται κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Είναι πλούσια σε ίνες, κυρίως β-γλυκάνη, καθώς και σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Συχνές Ερωτήσεις για τη Βρώμη

Η βρώμη πόσες θερμίδες έχει;

Η θερμιδική περιεκτικότητα της βρώμης κυμαίνεται ανάλογα με τον τύπο και την προετοιμασία της. Η ωμή βρώμη έχει περίπου 390 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ενώ μισό φλιτζάνι (40 γραμμάρια) ξηρής βρώμης περιέχει περίπου 155 θερμίδες. Ο τρόπος προετοιμασίας και τα πρόσθετα συστατικά επηρεάζουν τον συνολικό αριθμό θερμίδων του γεύματος.

Σε τι ωφελεί το κουάκερ​;

Η βρώμη προάγει την πέψη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε φυτικές ίνες, προσφέροντας ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (25%) και βοηθά στον έλεγχο του βάρους, καθώς σας κρατά χορτάτους. Περιέχει ασβέστιο το οποίο ενισχύει την υγεία των οστών και προλαμβάνει την οστεοπόρωση. Επιπλέον οι υδατάνθρακες της βρώμης παρέχουν ενέργεια και είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων & ιχνοστοιχείων.

Η βρώμη σε ποιες μορφές είναι υγιεινή;

Η βρώμη, αν και δεν είναι εμπλουτισμένη όπως άλλα δημητριακά, περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας. Η άλεση της βρώμης επηρεάζει την ταχύτητα πέψης της, με τη στιγμιαία βρώμη να χωνεύεται πιο γρήγορα σε σύγκριση με άλλες μορφές. Η βρώμη απαιτεί ατμό και θέρμανση πριν από την επεξεργασία, μια διαδικασία που αναστέλλει τα ένζυμα που προκαλούν γρήγορη αλλοίωση. Όταν παρασκευάζεται με γάλα, προσφέρει επιπλέον θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο και βιταμίνη B12. Ακόμη και όταν παρασκευάζεται με νερό, παραμένει πηγή μαγγανίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία των οστών και την επούλωση πληγών.